Wat is een aankoopmakelaar ?

Wat is een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar behartigt de belangen van de koper of kopers van een huis, dus een makelaar voor huizenkopers.

Dit in tegenstelling tot een verkopende makelaar. Die behartigt de belangen van de verkoper van een huis.

Een huis kopen is een grote beslissing, en dat doet u misschien 1 of 2 keer in uw leven.

Als u een woning gaat bezichtigen en misschien wel gaat kopen, is het wel zo prettig om uw eigen deskundige makelaar naast u te hebben, zodat u sterker staat.

Wat is de bouwkundige en technische staat? Een voorbeeld: zit er asbest in de woning, zijn er kwaaitaal betonvloeren gebruikt? En bij het kopen van een appartement is de Vereniging van eigenaren een belangrijk aandachtspunt.

Wat zijn de ontwikkelingen in de omgeving van de woning? Is er niet iets (aan)gebouwd zonder vergunning om maar een paar voorbeelden te noemen.

U besluit om een bod uit te gaan brengen! Denk daarbij aan: onder voorbehoud van financiering of een bouwkundige keuring. Maar misschien is het ook wel raadzaam om de koopovereenkomst in te laten schrijven bij de notaris?

Een aankoopmakelaar interpreteert de bouwkundige en technische staat van de woning en doet onderzoek naar de juridische stukken van de woning, zodat u alles weet over de woning en een goede deal maakt en geen miskoop.

Ik ben een onafhankelijke aankoopmakelaar en kan helpen bij het zoeken naar een woning, en begeleidt u bij het hele aankoopproces tot en met het feestelijke moment bij de notaris, “het ontvangen van de sleutels”.

Mijn passie en motto is dan ook: Zonder zorgen een huis kopen voor een goede prijs!

De 1e gespecialiseerde aankoopmakelaar in Alkmaar. Neem vrijblijvend contact op: