Bouwkundige keuring

Bouwkundige keuring

Een huis kopen is emotie, en wanneer u uw droomhuis heeft gevonden gaat vaak de bouwkundige keuringroze bril op. Als u eenmaal heerlijk van uw woning aan het genieten bent, wilt u niet dat de rust verstoord wordt door bouwkundige gebreken die grote (financiële) gevolgen kunnen hebben. Daarom kan het zo zijn dat Miranda Hey Makelaardij u een onafhankelijke bouwkundige keuring adviseert door een bouwtechnisch keuringsbureau om vervelende nadelige verrassingen achteraf te voorkomen. Een bouwkundig rapport geeft u rust, zekerheid en geeft u een helder beeld van de mogelijke herstelkosten die u in de nabije toekomst moet maken.

 

Uiteraard maakt Miranda in overleg met u de afspraak en is tijdens de keuring persoonlijk aanwezig zodat u (eventueel) geen vrije dag hoeft te nemen, en geeft nadat u het rapport heeft ontvangen een duidelijke toelichting als dit nodig mocht zijn. Het rapport wordt (indien nodig) opgesteld volgens de NHG (Nationale Hypotheek Garantie) richtlijnen.

 

Bij aankoop is het raadzaam eerst de woning bouwkundig te laten keuren voor het tekenen van de koopakte, of zal Miranda Hey Makelaardij een ontbindende voorwaarde in de koopakte laten opnemen ten behoeve van het bouwkundige rapport. Wilt u meer informatie of een afspraak maken, neem dan vrijblijvend contact op.

 

NB. Bij een bouwkundige keuring is de methode van keuren op woonhuisinstallaties beperkt. Zie daarvoor woonhuisinstallaties.

 

Benieuwd hoe een bouwkundige keuring in zijn werk gaat en wat u van de keuring kunt verwachten? Bouwtechnisch Keuringsburo Dekker BV vertelt u hier meer over in onderstaande video.

De 1e gespecialiseerde aankoopmakelaar in Alkmaar. Neem vrijblijvend contact op: